Hoe belangrijk is Google My Business voor mijn bedrijf?


Google My Business is een visiteplaatje voor je bedrijf. Benieuwd waarom dit zo belangrijk is? We vertellen je graag alle ins en outs in dit blog. 

Google My Business is een gratis dienst van Google waarin je jouw bedrijf zichtbaar maakt in het rechterblok in Google. Google My Business bestaat sinds 2014 en is destijds begonnen als online alternatief van de bedrijvengids. Gebruikers zoeken op Google naar openingstijden, adresgegevens, een specifieke website of klantreviews. Je zal begrijpen, dat het belangrijk is dat je bedrijf met de juiste informatie wordt vertoond op Google.


Wat toont Google My Business allemaal?

1. Foto’s
Je kan zelf foto’s toevoegen van je bedrijf. Zo geef je gebruikers inzicht in wie je als bedrijf bent en wat je doet. Google Streetview toont tevens ook een foto van het pand. We adviseren om meerdere relevante foto’s toe te voegen, zodat de gebruiker een goed beeld krijgt van jouw bedrijf.

2. Google Maps
Google Maps is veruit de populairste reisapp van Nederland. Via Google Maps kunnen gebruikers de route vanaf hun huidige locatie starten naar jouw adres. Daarnaast word je bij een algemene zoekopdracht, bijvoorbeeld Restaurant Venray, getoond in de Google Maps resultaten met een icoon, foto, telefoonnummer en link naar de website. Handig voor gebruikers die in een specifieke regio op zoek zijn naar een bepaald bedrijf.

3. Website, adres, openingstijden en telefoonnummer
In één oogopslag heeft de gebruiker alle belangrijke informatie bij de hand. Vul je website, openingstijden, adresgegevens en telefoonnummer in. Zo zorg je dat gebruikers gemakkelijk op je website komen, ze precies weten wanneer én hoe ze je kunnen bereiken en staan ze nooit bij een verkeerd adres voor de deur.

4. Reviews
Gebruikers kunnen zelf een review over jouw bedrijf op Google achterlaten. Hoe meer (positieve) reviews, hoe beter voor het imago en de betrouwbaarheid van je bedrijf. Daarnaast verzamelt Google ook reviews van andere websites en geeft ze hier weer. Het is niet mogelijk om dit uit te schakelen of te wijzigen.

5. Beschrijving
Voeg een beschrijving toe over wie je bent als bedrijf, dit kan bijvoorbeeld een korte omschrijving zijn van welke diensten je aanbiedt.

De voordelen van Google My Business voor jouw bedrijf

Google My Business is van grote waarde om je bedrijf voor (potentiële) klanten goed vindbaar te maken. Zo weet Google dat de website bij een echt bestaand bedrijf hoort, waardoor Google je bedrijf beter gaat waarderen en hoger zal tonen in Google. Je zorgt dat gebruikers direct de juiste informatie vinden waar ze naar op zoek zijn.

Het is mogelijk om zelf het een en ander in te stellen in je Google My Business profiel. Heb je behoefte aan professionele ondersteuning? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op.

Terug naar nieuwsoverzicht